• DOTO Koen

Gezwind over de eindmeet

Mijn 2600ste Dodentochtkilometer is gestapt. De medaille pronkt op het nachttafeltje.

Wat eerst een natte en stormachtige editie leek te worden, werd er eigenlijk een uit de duizenden: 's nachts aangenaam warm met een lauw briesje; een mooie sterrenhemel (helaas, geen vallende sterren gezien); en -dankzij de opgesplitste start- van in het begin een stevig tempo van 7km/u.

Alle ingrediënten voor een topeditie waren voorhanden en zo bleek al snel toen kameraad Peter en ik rond 4:30u 's morgens de kaap van de 50km rondden. De kans op een vroege aankomsttijd zat er in.

Het KMI had het juist voorspeld: het bleef 's nachts droog en de wind kwam stilaan opzetten (in de rug dan nog wel) enkel tussen Oppuurs en St-Amands moesten de regenjasjes worden bovengehaald.

Wat er ook werd bovengehaald was de reeds grijsgedraaide "autobotsmuziek" die ons willens nillens opzweepte en de stevige tred deed volhouden. Bedankt Yves Deruyter.

(On)verwachte supporters (ook telefonisch, bedankt Paul) en trouwe volgers zorgden voor de morele ondersteuning.

Op het moment dat we de Boomstraat indraaiden voor de laatste 500 meter werd er live uitgezonden op het VRT-journaal van 13u. Onze 'one-minute-of-fame' gemist, dacht u, nee hoor. De camera bleef draaien en registreerde de aankomst van twee heel tevreden gasten om 13:15u. Aandoenlijk genoeg om gebruikt te worden in de begingeneriek én de montage van het VRT-journaal om 19u.

Ik droom al stiekem van de volgende editie.


Lang leve de Dodentocht!


12 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Donderdag is traditiegetrouw een rustdag. De voorbije dagen kwam het er vooral op neer om me mentaal voor te bereiden, goed te eten en genoeg te slapen. Gisteren ben ik mijn startnummer gaan halen: da

Ondertussen komt de sponsoring ook goed op gang: de kaap van €1.000 is net overschreden. Dat betekent dat elke gestapte kilometer nu al meer dan €10 voor Doenkers in het laatje brengt. Zo gaat ie goed

Eergisteren een mooie ochtendwandeling gemaakt van een goeie 20km: op en af de Rupeldijk. Keerpunt was ditmaal de Rupelmonding in Schelle; gesprekspartner Anne. Als deze tendens zich doorzet, kan ik d