• DOTO Koen

De voorbereidingsweek

Over exact een week sta ik met zo'n 13.000 lotgenoten te popelen om aan de 100km te beginnen. Hopelijk houden we het dan wel droog (wat momenteel niet het geval is wanneer ik deze letters typ).


Deze week probeer ik me vooral mentaal voor te bereiden (dat is immers belangrijk voor de laatste 50 km), maar ik plan ook nog wel wat wandelingen.


De benen zijn ondertussen al terug wakker geschud: begin juli heb ik mijn wandelschoenen terug bovengehaald; in de Auvergne twee beklimmingen gedaan (o.a. Puy-de-Dôme: wat een panorama!); en voorbije maandag en dinsdag twee trainingen op snelheid.


Maandag werd het een tocht van 24km, dinsdag eentje van een goeie 22km. Dankzij de elektrische gangmaakfiets van mijn moeder op maandag en haas Peter op dinsdag werden het twee tochten met een pittig gemiddelde van 7km/u.


Vandaag een klassieke opwarmer van een 15km gestapt aan een iets gezapiger tempo, met dank aan Hermine voor het uitvoerige telefoongesprek.


Zo gaat ie goed!

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Mijn 2600ste Dodentochtkilometer is gestapt. De medaille pronkt op het nachttafeltje. Wat eerst een natte en stormachtige editie leek te worden, werd er eigenlijk een uit de duizenden: 's nachts aange

Donderdag is traditiegetrouw een rustdag. De voorbije dagen kwam het er vooral op neer om me mentaal voor te bereiden, goed te eten en genoeg te slapen. Gisteren ben ik mijn startnummer gaan halen: da

Ondertussen komt de sponsoring ook goed op gang: de kaap van €1.000 is net overschreden. Dat betekent dat elke gestapte kilometer nu al meer dan €10 voor Doenkers in het laatje brengt. Zo gaat ie goed